Ajax-opponent Benfica verder in het nauw door corruptieschandaal

Reacties

Benfica hangt een schorsing van zes maanden tot maximaal drie jaar boven het hoofd. De Portugese topclub, eind oktober en begin november tegenstander van Ajax in de Champions League, is aangeklaagd voor in totaal dertig misdrijven en wordt onder meer beschuldigd van corruptie en het verstrekken van valse informatie. 

Ajax-opponent Benfica verder in het nauw door corruptieschandaal

Het grote corruptieschandaal speelt al sinds vorig jaar zomer (zie artikel onderaan), nadat de grote rivaal FC Porto naar buiten trad met tientallen mails. Benfica zou jarenlang onder een hoedje hebben gespeeld met de Portugese scheidsrechterbond. Over het onderzoek naar die zaak zou de club, en dan met name huisjurist Paulo Gonçalves, die van 79 misdrijven wordt verdacht, op onrechtmatige wijze informatie hebben willen inwinnen.

Wordt Benfica schuldig bevonden, dan kan het in theorie worden uitgesloten van competitie. Voor het zover is, moet de rechter eerst bepalen of er voldoende grond is voor een rechtszaak. Het kan door de bureaucratie in het Portugese rechtssysteem nog jaren duren voordat het komt van een uitspraak en eventuele straf. De tweevoudig winnaar van de Europa Cup I ontkent zelf bij monde van voorzitter Luis Filipe Vieira schuldig te zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.