Enorm corruptieschandaal brengt Benfica in verlegenheid

Reacties

In Portugal gaat het nergens anders meer over: Benfica zou al jarenlang onder één hoedje spelen met de Portugese scheidsrechtersbond. FC Porto, concurrent van Benfica, heeft het balletje doen rollen door naar buiten te treden met tientallen e-mails tussen O Glorioso en de betreffende bond.

Enorm corruptieschandaal brengt Benfica in verlegenheid

In die e-mails vraagt Benfica onder meer om bepaalde scheidsrechters op hun wedstrijden te zetten. De e-mails die FC Porto in handen heeft gekregen gaan terug van het afgelopen seizoen tot 2014. Zelfs Luís Filipe Vieira, de alom gerespecteerde president van Benfica, heeft e-mails gestuurd met verzoeken wat betreft arbiters.

Inmiddels is de Portugese justitie een onderzoek gestart naar de correspondentie tussen Benfica en de scheidsrechtersbond. Ook de voetbalbond zelf is een onderzoek gestart. Sporting Lissabon, net als Porto een directe concurrent van Benfica, heeft al een harde eis neergelegd. De club vindt het niet meer dan normaal dat Benfica de titels van de laatste vier jaar moet inleveren.

'Als dit allemaal blijkt te kloppen, dan verdient Benfica de landstitels van de afgelopen vier jaar niet meer. Deze titels moeten dan ook niet overgedragen worden aan een andere club. Deze periode zonder kampioen zal de boeken in gaan als de periode waarin niemand de titel pakte omdat er een club op illegale wijze kampioen werd', directeur Nuno Saraiva weten namens Sporting.

Benfica zelf ontkent alles. 'De eerlijkheid en reputatie van onze president mag nooit in twijfel getrokken worden. Zijn werk en staat van dienst spreken voor zich. De criminelen die deze leugens verspreid hebben, zullen worden onderzocht en krijgen van de rechtbank ongetwijfeld een gepaste straf', laat clubofficial Pedro Guerra weten aan Record.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.