Ajax onderzoekt haalbaarheid terugkeer topspelers

Ajax is bezig in kaart te brengen óf en wélke topvoetballers die bij hun club buiten de boot vallen, geïnteresseerd zijn in een overstap naar Amsterdam.

Ajax onderzoekt haalbaarheid terugkeer topspelers

In dat kader heeft de leiding geïnformeerd naar prominente ex-Ajacieden als Klaas-Jan Huntelaar, Rafael van der Vaart en Ryan Babel (foto), maar ook naar een aantal buitenlandse toppers. Deze spelers willen koste wat kost mee naar het WK, volgend jaar in Zuid-Afrika, en realiseren zich terdege dat ze daartoe wekelijks moeten spelen. Ajax hoopt van deze situatie te profiteren.

'Wij willen weten of het een haalbare kaart is dit soort spelers te halen. Dus we hebben alleen geïnformeerd. Om te weten of ze wel willen en of het financieel mogelijk is. Het zou slordig zijn als we dit niet kaart hebben en dat later blijkt dat een van deze spelers wél haalbaar was', vertelt Miel Brinkhuis, manager van de afdeling pers & communicatie aan Voetbal International.

Zo heeft Huntelaar geen perspectief meer bij Real Madrid. De 25-jarige spits speelde van januari 2006 tot de winterstop van het seizoen 2008/09 voor Ajax, waarop hij naar Spanje vertrok. Hij werd al gelinkt aan diverse clubs, zoals VfB Stuttgart, Tottenham Hotspur en AC Milan.

Ook zijn ploeggenoot Van der Vaart heeft geen rugnummer meer bij de Koninklijke. De 26-jarige middenvelder kwam van 19 april 2000 tot 27 mei 2005 uit voor Ajax, waarna hij naar Hamburger SV overstapte. Precies een jaar geleden ging hij naar Real Madrid.

Babel komt bij Liverpool weinig aan spelen toe. De 22-jarige aanvaller verruilde op 12 juli 2007 Ajax voor de Engelse grootmacht. Babel kwam vorig seizoen in de Premier League tot 28 optredens waarin hij drie keer scoorde.

Zowel Huntelaar, Van der Vaart als Babel maakt trouwens wel deel uit van de voorlopige Oranje-selectie voor het oefenduel met Engeland volgende week woensdag in de Amsterdam Arena.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen