Ajax Onder-19 treft Real Madrid na goals Nederlands talent

Het Ajax Onder-19 van trainer Aron Winter (foto) neemt het in de kwartfinale van de UEFA Youth League op tegen de leeftijdsgenoten van Real Madrid. De Spaanse jeugdploeg wordt de tegenstander nadat het, mede door twee doelpunten van de Nederlandse Mink Peeters, met 3-4 won van AS Monaco Onder-19.

De talenten van Real Madrid leken met een 2-0 achterstand bij rust op een nederlaag af te stevenen, maar ze vochten zich in de tweede helft terug in de wedstrijd. Het was Peeters die de comeback inleidde met zijn eerste treffer. De spits, die Ajax in 2014 verliet voor de Spaanse topclub, maakte later ook nog de 2-4.

Zo droeg de achttienjarige Nederlandse spits bij aan een ontmoeting met Ajax Onder-19, dat dinsdag met 3-0 van Dinamo Kiev won. De kwartfinale van de Youth League staat gepland op 7 maart. Dan gaat trainer Winter met zijn ploeg op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Real Madrid, waar oud-speler Guti als coach de leiding heeft en Luca Zidane, de zoon van hoofdtrainer Zinédine, op doel staat.