Ajax Onder-18 verpulvert leeftijdsgenoten Feyenoord in eenzijdige mini-klassieker

Ajax Onder-18 heeft de mini-klassieker tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord met ruime cijfers gewonnen (5-0). De Amsterdammers staan nu op de tweede plaats in de competitie, Feyenoord is de nummer vier van de ranglijst.

Ajax kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Yoram Boerhout. Nadat Skye Vink bij zijn inzet stuitte op de doelman, slaagde Boerhoet erin de bal in tweede instantie voor een leeg doel binnen te prikken. Het is in de zesde minuut gemaakte doelpunt was de opmaat voor meer kansen en uiteindelijk ook meer doelpunten voor de Ajacieden.

Gevaarlijke kans Feyenoord
Vink, de man van de assist, viel in de slotfase wel uit met een op het oog ernstige blessure. Hij moest met een brancard van het veld. In diezelfde slotminuten van de eerste helft kwam Feyenoord gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker via een vrije trap, maar Ajax-doelman Charlie Setford redde de inzet.

De zo verwachte doelpunten kwamen er in de eerste helft niet meer, maar na de rust zeker wel. Na een goede voorzet van David Kalokoh schoot Raphäel Sarfo de bal in de 58e minuut binnen. Diezelfde Sarfo had ook bij de derde Ajax-treffer een belangrijke rol. Zijn voorzet op de intikkende Stanis Idumbo betekende de definitieve beslissing in het duel.

De 4-0 en 5-0 van Mohamed Hamouchi maakten de toch al riante Ajax-zege helemaal compleet. Zo deed het jeugdteam van Ajax het beter dan hun volwassen collega's, die eerder deze zaterdag pijnlijk ten onder gingen.