Ajax nog in onzekerheid over Ziyech en Labyad

Reacties

Het is nog onduidelijk of Ajax zondag (12.15 uur) tegen FC Twente een beroep kan doen op Hakim Ziyech. De spelmaker van de Amsterdammers viel in het Champions League-duel met Lille uit met een armblessure. Hoe ernstig die blessure is, moet nog blijken. Ook de ernst van de blessure van Zakaria Labyad is nog onduidelijk.

Ajax nog in onzekerheid over Ziyech en Labyad
© Pro Shots

Ziyech dacht woensdagavond de 0-3 te maken namens Ajax op bezoek bij Lille, maar dat feest ging niet door. De Ajacied had de bal met zijn arm geraakt. Niet veel later werd Ziyech van het veld gehaald. Hij had zijn arm namelijk ook nog eens geblesseerd bij die actie. 'Ik heb nog best veel pijn aan mijn arm, even afwachten wat er aan de hand is. Ik denk niet dat het gebroken is, want ik kan hem gewoon nog bewegen. Maar het doet wel pijn. Ik zei meteen al tegen de jongens dat het hands was. Ik kwam in duel met die verdediger en daarbij blesseerde ik mijn arm', legde hij zelf na de wedstrijd uit.

Donderdag liet hij de training van Ajax al schieten en coach Erik ten Hag laat vrijdag op de website van de Amsterdammers weten dat het meespelen van Ziyech tegen zijn oude ploeg nog onzeker is. 'We moeten de komende dag afwachten.'

Wat wel zeker is, is dat Labyad niet meedoet tegen FC Twente. De 26-jarige vervanger van de eveneens geblesseerde David Neres viel ook uit in Lille. 'Zakaria zal in elk geval zondag nog niet inzetbaar zijn. Zijn knie wordt verder onderzocht en zodra er meer bekend is dan zullen we dat melden', aldus Ten Hag, die daarmee nog niets kon zeggen over de duur van Labyads afwezigheid.

FC Twente
Met een uitwedstrijd tegen FC Twente staat er een duel met de nummer twaalf van de Eredivisie op de programma voor Ajax. Ten Hag verwacht een pittig duel: 'We weten wat ons daar te doen staat. Ik zeg altijd "24 uur genieten en dan weer verder naar volgende tegenstander". We weten dat het bij Twente lastig is, maar we móeten winnen. Het stadion staat bekend om de entourage en goede ambiance. Het is aan ons om goed voorbereid te zijn om de strijd daar aan te gaan. Dat het een gevecht wordt, dat is zeker.'

Schuurs maakt indruk: 'Hoop dat de trainer tegen Twente ook voor mij kiest'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.