Ajax na nederlaag met lege handen achter

Club Brugge kreeg waar het meeste recht op had; de overwinning (2-1). En daarmee maakte de Belgische kampioen een einde aan het Champions League-avontuur én het Europese seizoen van Ajax.

De overwinning van Club Brugge was verdiend. Ajax maakte de fout mee te gaan in het opportunistische spel van het fysiek sterkere Belgen. De Amsterdamse formatie kwam in de eerste helft mede door het veld niet aan het vertrouwde spel toe. En als het op de helft van Brugge kwam was de eindpass onzorgvuldig. Toch kreeg Ajax in het eerste kwartier al twee goede kansen, die Nicolae Mitea en Rafael van der Vaart onbenut lieten.

Dat Club Brugge na een half uur op voorsprong kwam was gezien het spelbeeld niet verrassend, al was de manier waarop onnodig. Brugge-spits Rune Lange, die de eerste kans van de wedstrijd nog om zeep had geholpen, profiteerde van een grote inschattingsfout van Bogdan Lobont. Maar kort voor rust veranderde de situatie in het voordeel van Ajax. Met dank aan Club Brugge-verdediger Peter Van der Heyden, die na een voorzet van Mitea in een duel met Zlatan Ibrahimovic hands maakte. Wesley Sonck ontfermde zich met succes over de strafschop; 1-1.

Club Brugge was niet aangeslagen door de tegenvaller. Ook de tweede helft maakte de Belgische kampioen de dienst uit en veroordeelde Ajax tot counterspel. Opnieuw kreeg de Amsterdamse ploeg kansen. De beste was voor Ibrahimovic, die aanvankelijk alleen opviel door veelvuldig balverlies. De Zweedse spits maakte zich zelf vrij, maar schoot van dichtbij over.

Zes minuten voor het einde bracht invaller Bengt Sæternes het Amsterdamse kamp in rouw. De Noor schoot door de benen van Lobont door de 2-1 op het scorebord. En zo eindigde het Champions League-avontuur van Ajax in een grote deceptie, omdat Celta de Vigo in Milaan met 2-1 won.