Ajax met Tete en Riedewald tegen Olympique Lyon

Reacties

Ajax begint woensdag met Jairo Riedewald en Kenny Tete aan het heenduel met Olympique Lyon in de halve finale van de Europa League. Dat heeft trainer Peter Bosz dinsdag bevestigd op de persconferentie.

Ajax met Tete en Riedewald tegen Olympique Lyon

Riedewald neemt in De Arena (aftrap 18.45 uur) als linksback de plek in van Nick Viergever, terwijl Kenny Tete op de rechtsbackpositie de vervanger is van Joël Veltman. Zowel Viergever als Veltman kreeg in de return tegen Schalke 04 in de kwartfinale geel en is geschorst voor de heenwedstrijd.

'Tete en Riedewald zijn uitstekende spelers die er morgen gewoon staan', zei Bosz op de persconferentie. 'Jairo is natuurlijk meer een centrale verdediger, maar hij kan ook als linksback prima uit de voeten.'

Vertrouwen
De coach van de Amsterdammers is niet bang dat het ontbreken van Veltman en Viergever zijn defensie op gaat breken. 'Kenny en Jairo brengen ook weer kwaliteiten met zich mee die anderen minder hebben. Ze hebben afgelopen vrijdag tegen VVV-Venlo ook al ritme kunnen opdoen, dus ik heb het volste vertrouwen in deze twee jongens.'

Het is nog de vraag of Bertrand Traoré aan de aftrap staat tegen Lyon. De Chelsea-huurling raakte vorige week in de competitiewedstrijd tegen PSV (1-0 verlies) geblesseerd, maar is weer fit. 'Hij heeft gisteren voor het eerst weer meegetraind. Als de reactie goed is, kan hij spelen', zei Bosz.

Ajax-Lyon in 60 seconden: kunnen de Amsterdammers de finale bereiken?
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.