Ajax met Lodeiro in de spits tegen Olympique Lyon

Nicolás Lodeiro start zeer waarschijnlijk morgen tegen Olympique Lyon in de basis bij Ajax als diepste spits. Trainer Frank de Boer ziet de Uruguayaan als het beste alternatief.

Ajax met Lodeiro in de spits tegen Olympique Lyon

Door de blessures van Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong en Dmitry Bulykin heeft de trainer nauwelijks spitsen tot zijn beschikking. Nicolas Lodeiro, van origine een middenvelder, zal hierdoor vermoedelijk in de punt van de aanval beginnen. 'Veel andere opties hebben we niet', bevestigde De Boer. Ook Derk Boerrigter, André Ooijer en Nicolai Boilesen ontbraken door blessures.

Het enige alternatief is Davy Klaassen, spits van de A1. 'Hij is eenzelfde type als Lodeiro. Of hij er klaar voor is, moet blijken. Maar Davy is een heel talentvolle jongen die ongetwijfeld ooit de stap naar het eerste zal maken.' Naast Klaassen zijn de jeugdspelers Dico Koppers, Ruben Ligeon, Lesley de Sa en Jody Lukoki ook meegereisd met de Amsterdammers.

Lodeiro, sinds januari 2010 bij Ajax, speelde pas in dertien wedstrijden mee bij Ajax. Hij maakte een treffer in de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In de Champions League deed hij luttele minuten mee in de beide ontmoetingen tegen Dinamo Zagreb. In Amsterdam maakte Lodeiro de 4-0.

De Boer doet overigens ook weer een beroep op Kenneth Vermeer. De doelman krijgt ondanks zijn twee blunders van zaterdag (2-2 tegen NAC Breda) het vertrouwen. 'Kenneth mag laten zien dat die fouten een incident waren', besluit De Boer. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's