Ajax mag drie 'gratis' wissels doorvoeren voor slotstuk in Waalwijk

Reacties

Ook John van 't Schip is benieuwd hoe de slotfase van het duel tussen RKC en zijn team woensdagavond gaat verlopen. De wedstrijd tussen de Brabanders en Ajax wordt in de 84ste minuut hervat.

Ajax mag drie 'gratis' wissels doorvoeren voor slotstuk in Waalwijk
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
2 - 3
Ajax
Ajax

Bij het later uitspelen van de wedstrijd komen speciale regels kijken. In principe moeten teams met dezelfde opstelling beginnen als ten tijde van de staking. Er is echter een speciale regel voor blessures. Als een speler die voor de onderbreking binnen de lijnen stond later geblesseerd is geraakt, moet de kwetsuur geverifieerd worden door de KNVB. Dat is afgaande op de woorden van de Ajax-coach bij drie van zijn spelers inmiddels gebeurd.

Het gaat om Amourricho van Axel Dongen, Silvano Vos (foto) en Jay Gorter. 'Aangezien het om medische gevallen gaat, mag ik gewoon nieuwe spelers inpassen', zegt Van 't Schip tegenover clubmedia over het gebruikmaken van de regel. Hij heeft daarnaast nog vier wisselmogelijkheden over, omdat Ajax op 30 september pas één wissel had doorgevoerd toen RKC-goalie Etienne Vaessen zo vervelend naar de grond ging na een duel met Brian Brobbey. Steven Bergwijn was gewisseld door toenmalig Ajax-coach Maurice Steijn, de linksbuiten is woensdagavond dus niet inzetbaar.

Ajax stelt zich in op een offensief van RKC, dat probeert een 2-3 achterstand goed te maken. Het is natuurlijk een aparte situatie dat een team fris begint aan zo'n slotoffensief. Van 't Schip: 'Normaal zit je in de 84ste minuut in de vermoeidheid en nu begin je eigenlijk totaal fris. Dat geldt voor ons, maar ook voor RKC. Zij hebben niks te verliezen en wij alles. We moeten de resterende minuten op de best mogelijke manier uitspelen. Zij zullen vol risico's gaan nemen en wij moeten daar een antwoord op hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.