Ajax maakt zesde winnaar van Abdelhak Nouri-trofee bekend

Reacties

De zeventienjarige Jorrel Hato heeft de Abdelhak Nouri-trofee in ontvangst genomen. Dat is de prijs die jaarlijks in Amsterdam wordt uitgereikt aan het grootste talent van de Ajax-jeugdopleiding. De verdediger brak dit seizoen door in het eerste elftal.

Ajax maakt zesde winnaar van Abdelhak Nouri-trofee bekend
© Pro Shots

In januari van dit jaar maakte Hato zijn debuut bij Ajax. Hij kwam in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch als zestienjarige invaller binnen de lijnen. Een aantal maanden later heeft de veelzijdige verdediger zich tot basisspeler ontwikkeld. Hato speelde dit seizoen elf Eredivisie-wedstrijden, waarvan zes in de basis. In de laatste weken van het seizoen was hij eerste keuze van trainer John Heitinga als linksback of linker centrale verdediger.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met de winst van de Abdelhak Nouri-trofee, volgt Hato doelman Charlie Setford op, die vorig seizoen werd benoemd tot grootste talent. De jaren daarvoor ging die eer naar Amourricho van Axel Dongen, Ryan Gravenberch, Naci Ünüvar en Devyne Rensch.

In het verleden heette deze onderscheiding het 'Talent van de Toekomst', maar na het ongeval met Nouri is deze award naar hem vernoemd. Nouri was zelf ooit winnaar van de prijs, net als zijn goede vriend Donny van de Beek.

Spelersprofiel

J. Hato


Geboortedatum:
7 maart 2006
Leeftijd:
18
Geboorteplaats:
Rotterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Ajax
Huidige club:
AFC Ajax Under 19
Nationaal team:
Nederland Onder 21
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.