Ajax legt PSV in laatste kwartier hard over de knie

PSV heeft meer terrein moeten prijsgeven op Ajax, dat op eigen veld de voorzichtige Brabantse benadering in het laatste kwartier afstrafte (4-1).

Ajax legt PSV in laatste kwartier hard over de knie

Ondanks een opleving van PSV in de tweede helft kwam de 4-1 overwinning Ajax toe vanwege de offensieve intenties, die mede tot uitdrukking kwamen in de samenstelling van de Amsterdamse basiself. Ajax-trainer Marco van Basten, die Kennedy Bakircioglu als schaduwspits posteerde, verraste met het opstellen van Dennis Rommedahl als rechtsbuiten.

Het leek geen gelukkige keuze aangezien de Deen op z'n zachtst gezegd een ongelukkige wedstrijd speelde tot hij na een uur naar de kant werd gehaald. Maar Rommedahl was wél verantwoordelijk voor de assist voor de openingstreffer van de middag. Na een steekbal van Urby Emanuelson legde hij de bal goed opzij naar Suárez, die vervolgens PSV-doelman Andreas Isaksson met een hard schot het nakijken gaf. Na ruim een uur vond Van Basten het genoeg en bracht hij Miralem Sulejmani als vervanger binnen de lijnen. Het bleek een gouden greep, want de Servische aanvaller maakte een kwartier voor het einde met de 2-1 de weg vrij naar de ruime zege op PSV.

Sulejmani tikte van dichtbij de tweede Amsterdamse treffer binnen. De Serviër, die bijna twee maanden met een hamstringblessure had moeten toekijken, was attent bij een rebound die Isaksson moest toestaan na een fraai schot van Urby Emanuelson. De linkspoot had daarvoor Francisco Rodriguez knap uitgespeeld.

Emanuelson en Suárez waren ook verantwoordelijk voor de genadeklap voor PSV. Na een corner van de eerste liet de Uruguayaan de bal van de borst glijden en eindigde zijn schot via Erik Pieters in het PSV-doel. De linksback liet zich in de laatste minuut nog piepelen door invaller Leonardo, die de 4-1 voor zijn rekening nam.

Daarmee kreeg de nederlaag het kenmerk van een afstraffing, die het zoekende PSV gezien de voorzichtige insteek juist wilde vermijden. Pas na het inbrengen van Danko Lazovic durfde de regerend kampioen de aanval te zoeken. De Serviër haalde zijn gram op trainer Huub Stevens door met een knappe actie op de achterlijn de 1-1 van Ibrahim Afellay voor te bereiden. Het was een opmaat voor een betere periode van PSV, dat in de Amsterdam Arena over het geheel te veel steken liet vallen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen