Ajax laat zich verrassen: Paderborn dient Schreuder eerste nederlaag toe

Alfred Schreuder heeft zaterdag zijn eerste nederlaag geleden als trainer van Ajax. Door twee doelpunten van Mohamed Ihattaren koesterden de Amsterdammers lange tijd een voorsprong tegen Paderborn, maar de bezoekers draaiden de rollen in het laatste kwart van de wedstrijd om.

Ajax
Ajax
2 - 5
Paderborn
Paderborn

Ihattaren gaf vrijdag in een uitgebreid interview met VI aan goed in zijn vel te steken. Dat liet de twintigjarige middenvelder zien tegen Paderborn, dat uitkomt in de 2. Bundesliga. Raphael Obermaier bezorgde de Duitsers een verrassende voorsprong, maar Ihattaren trok de stand binnen de kortste keren gelijk na een snelle combinatie met Naci Ünüvar (1-1). Met zijn tweede doelpunt, een loepzuivere vrije trap, onderstreepte Ihattaren zijn fijnbesnaarde traptechniek (2-1).

Die voorsprong was verdiend. Nadat Schreuder halverwege zes wissels toepaste, zette Paderborn de wedstrijd na rust naar zijn hand. De Duitse eerstedivisionist profiteerde van fouten van onder anderen Patrickson Delgado en Jay Gorter en liep de laatste twintig minuten uit naar liefst 2-5. Daarbij moet worden aangetekend dat Paderborn verder is in de voorbereiding dan Ajax. De bezoekers starten de competitie 17 juli met een thuiswedstrijd tegen Karlsruher SC.

Opstelling Ajax eerste helft: Gorter, Klaiber, Magallán, Pierie, Baas, Regeer, Ihattaren, Fitz-Jim, Rasmussen, Ünüvar, Banel

Opstelling Ajax tweede helft: Gorter, Pierie (60. Warmerdam), Regeer (60. Brandes), Ihattaren (60. Dall), Rasmussen (60. Enem), Salah-Eddine, Gooijer, Aertssen, Delgado, Giovanni, Martha