Ajax laat in oefenwedstrijd weinig over van Celtic

Ajax heeft ook zijn zesde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De ploeg van trainer Frank de Boer was in de eigen Arena veel te sterk voor Celtic: 4-0.

De kampioen uit Schotland mocht blij zijn dat Ajax na rust wat gas terugnam, want in de 27ste minuut keek Celtic al tegen een 3-0 achterstand aan. Aanvoerder Siem de Jong opende na dertien minuten de score met een schitterend schot van afstand en zeven minuten later kon Kolbeinn Sigthórsson na knap voorbereidend werk van uitblinker Viktor Fischer (foto) 2-0 maken.

In de 27ste minuut leidde Fischer ook de derde Amsterdamse treffer in. De aanvallende middenvelder, die speelde als linksbuiten, onderschepte de bal waarna Thulani Serero kon scoren. Na rust wist Ajax nog één keer te scoren opnieuw was Fischer daarbij betrokken.

Een schot van het Deense talent werd door Charlie Mulgrew met de hand van de doellijn gehaald. Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf hem een rode kaart en Ajax een strafschop, die door Daley Blind werd benut. Het was zijn eerste treffer in dienst van de Amsterdammers.

Ajax zet zijn voorbereiding voort in Engeland, waar Southampton op zaterdag 28 juli de tegenstander is. Drie dagen later speelt de ploeg van De Boer tegen Norwich City. Foto: VI Images