Ajax krijgt gelijk: veelbesproken rode kaart Álvarez geseponeerd

Reacties

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Edson Álvarez vrijgesproken. De rode kaart die de middenvelder van Ajax zaterdag kreeg tegen Vitesse is geseponeerd. De aanklager wilde Álvarez voor drie duels waarvan één voorwaardelijk schorsen, maar de Amsterdammers gingen niet akkoord met dat voorstel.

Ajax krijgt gelijk: veelbesproken rode kaart Álvarez geseponeerd
© Pro Shots

Álvarez is door het seponeren van de rode kaart zondag gewoon inzetbaar voor Ajax. De ploeg van trainer Erik ten Hag neemt het om 12.15 uur op tegen FC Groningen. Álvarez kreeg in de eerste helft van de wedstrijd tussen Ajax en Vitesse de rode kaart van scheidsrechter Pol van Boekel na interventie van de video-arbiter. Die zag op de beelden dat Álvarez op het been van tegenstander Loïs Openda was gaan staan tijdens een duel.

De KNVB meldt op de website: 'Álvarez was tenlastegelegd dat hij een gewelddadige handeling ten opzichte van een tegenspeler had gepleegd. Uit de gedetailleerde en duidelijke verklaring van de bewegingsdeskundige, die aan de zijde van Álvarez als getuige-deskundige werd gehoord, in samenhang met de tijdens de zitting getoonde beelden, volgt naar het oordeel van de tuchtcommissie dat niet kan worden geconcludeerd dat Álvarez een gewelddadige handeling heeft gepleegd.'

Ajax-trainer Erik ten Hag gaf na de wedstrijd aan dat hij de rode kaart onterecht vond. 'Hoezo is dit een rode kaart?', vroeg Ten Hag zich af terwijl hij de beelden bekeek bij FOX Sports. 'Dit zullen we goed moeten nakijken. Hij gaat voor de bal, dit heeft niets met gemeen spel te maken. Je ziet toch dat hij voor de bal gaat? Als je gevoetbald hebt tenminste. Dit is absoluut geen rode kaart.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Klaiber? Zoals clown Bassie zei: 'Ik snap het wel, maar ik begrijp het niet'
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Álvarez
Meer over Álvarez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.