Ajax komt één goaltje tekort voor landstitel

Ajax mocht zich bijna de gehele zondagmiddag virtueel kampioen noemen, tot de late goal van Phillip Cocu. De Amsterdammers scoorden en creëerden te weinig tegen Willem II: 0-2.

Ajax komt één goaltje tekort voor landstitel

Eén doelpunt komt Ajax tekort om het dertigste landskampioenschap binnen te halen. Tegen de weinig gevaarlijke Tilburgers had de ploeg van coach Henk ten Cate wel mogelijkheden om verder weg te lopen dan de 2-0, maar echt over hield het niet.

Roger was de laatste die dicht bij de belangrijke 3-0 was, toen hij vlak voor tijd een vrije trap mocht nemen nadat Peter Zois een terugspeelbal van Delano Hill had opgepakt. Maar de uithaal van de Spaanse invaller belandde in de muur en de rebound verdween naast het doel. Gregory van der Wiel Ajax drong de hele wedstrijd aan, maar overtuigde niet. Het kwam niet verder dan de doelpunten van Urby Emanuelson en Klaas-Jan Huntelaar. De manier waarop de Amsterdammers scoorden zei veel over de problemen die de bezoekers hadden om kansen te scheppen.

Emanuelson ving een afgeslagen bal op en knalde van buiten de zestien en via twee Tilburgse verdedigers de bal in het doel. Huntelaar benutte een rebound nadat Zois knullig een uithaal van Wesley Sneijder had gekeerd.

Het bleek niet voldoende voor de titel. Ajax eindigde als tweede en moet in de play-offs om deelname aan de Champions League aantreden tegen SC Heerenveen, dat afrekende met Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's