Ajax kaapt opnieuw groot Belgisch talent weg bij Anderlecht

Reacties

Ajax heeft vrijdag het Belgische talent Ethan Butera overgenomen van Anderlecht. De zeventienjarige verdediger kon zijn contract in Brussel ook verlengen, maar tekende voor drie jaar in Amsterdam.

Ajax kaapt opnieuw groot Belgisch talent weg bij Anderlecht
© Pro Shots

Daarmee volgt Butera de route van zijn oude ploeggenoot en vriend Rayane Bounida. Ook de aanvallende middenvelder verruilde Anderlecht eerder deze zomer voor Ajax. Nu raakt Paars-Wit opnieuw een groot talent kwijt aan de Amsterdammers. Ajax betaalt naar verluidt anderhalf miljoen euro betalen voor linksbenige centrumverdediger, die door Belgische media al in verband werd gebracht met Atalanta Bergamo en Juventus.

Butera maakte sinds 2016 deel uit van de jeugdopleiding van Anderlecht en deed afgelopen seizoen veertien keer mee bij de Brusselse beloften op het tweede niveau. In de winterstop ging de jeugdinternational mee op trainingskamp met het eerste elftal, daarna stokte zijn ontwikkeling even door een knieblessure. Desondanks wilde Anderlecht zijn tot 2024 lopende contract openbreken, maar Butera bleek niet te behouden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De mogelijkheid om naar Ajax te gaan, kon Butera niet afslaan. 'Het is voor elk kind een droom om naar Ajax te komen', vertelt hij op het clubkanaal. 'Voor mijn ontwikkeling is het nu het perfecte moment om hierheen te komen.' De talentvolle verdediger zal in eerste instantie aansluiten bij Jong Ajax en wordt herenigd met Bounida. 'Vroeger waren we zo ongeveer beste vrienden. Ryan is heel trots dat ik nu ook bij zijn club heb getekend.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.