Ajax in Brugge jongste ploeg in CL-historie

In het duel tegen AC Milan stuurde Ronald Koeman het jongste Ajax in de Champions League het veld in. Tegen Club Brugge speelt Ajax zelfs met de jongste ploeg in de Champions League-historie.

Ajax in Brugge jongste ploeg in CL-historie

Ajax kwam twee weken geleden 85 dagen tekort om FC Nantes van de troon te stoten. De Franse formatie stelde in maart 2002 tegen Bayern München een ploeg op met de gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 46 dagen. Maar na het uitduel met Club Brugge heeft Ajax het record in handen.

Tegen AC Milan tilde Tomás Galásek met zijn dertig jaar het gemiddelde naar 22 jaar en 131 dagen. Maar de Tsjech is in Brugge niet van de partij. Zijn vervanger is Nigel de Jong (19), waardoor de gemiddelde leeftijd zakt naar een record: 21 jaar en 353 dagen.

Nicolae Mitea is achttien jaar en acht maanden oud en daarmee de jongste Ajacied. Doelman Bogdan Lobont is met 25 jaar, 10 maanden en 21 dagen de oudste Ajacied op het veld in het Jan Breydel-stadion. Dat staat in schril contrast met zijn collega aan de andere kant. Brugge-doelman Danny Verlinden troeft met zijn optreden tegen Ajax Tasos Mitropoulos af, die met 40 jaar, 3 maanden en 17 dagen de oudste speler in de Champions League was.

Opstelling Ajax: Lobont; Grygera Escudé, Heitinga, Maxwell; De Jong, Van der Vaart, Sneijder; Sonck, Ibrahimovic en Mitea

Bekijk hier al onze video's