Ajax in Amerikaanse hitserie Ted Lasso: 'Uiteindelijk ook nog aan verdiend'

Reacties

Ajax heeft een internationale primeur te pakken. De Amsterdamse club speelt een rol in de razend populaire Apple TV-serie Ted Lasso. De serie gaat over een American Football-coach die trainer wordt in de Engelse Premier League.

Ajax in Amerikaanse hitserie Ted Lasso: 'Uiteindelijk ook nog aan verdiend'
© Ajax

Ajax speelt in aflevering zes van seizoen drie een oefenwedstrijd tegen het AFC Richmond van Lasso. Het is de eerste keer dat de fictieve club een wedstrijd tegen een buitenlandse tegenstander speelt.

Het is geen toeval dat Richmond naar Amsterdam komt. Beide hoofdrolspelers hebben in de stad gewoond en een seizoenkaart gehad bij Ajax. Om de aflevering extra te promoten heeft Ajax een doek opgehangen tegen de kroeg die in de serie een prominente rol speelt. Commercieel directeur Menno Geelen gaf in de Pak Schaal Podcast van Freek Jansen en Arco Gnocchi uitleg.

© Ajax

'Als het sportief wat minder gaat zoals nu, denk ik soms als fan; laat dit soort acties allemaal maar even zitten. Maar voor ons is het natuurlijk heel belangrijk om in het buitenland relevant te blijven. Ik moet ook naar de lange termijn kijken en zorgen dat we in bijvoorbeeld Amerika relevant blijven. Dat is strategisch belangrijk omdat we ook internationale sponsors hebben. Als we Champions League spelen, ziet heel de wereld ons, maar als we in de Eredivisie spelen, is dat niet het geval. Dan zijn dit soort dingen geweldig en ook nodig. Maar ik ben ook commercieel directeur om Ajax geld te laten verdienen. Eigenlijk zou je hier zelfs voor willen betalen, maar we hebben ons ook wel hard opgesteld, omdat we wisten dat zij het ook heel graag wilden. Uiteindelijk hebben we er daardoor nog aan verdiend', zegt hij in de podcast.

'We zitten er relatief kort in, aan het begin van de aflevering. Maar Amsterdam, Bob Marley, totaalvoetbal en Johan Cruijff komen goed terug. Je moet het intern wel allemaal goed afstemmen en veel contracten afsluiten, maar als ik het zo zag, dan was het wel de moeite waard.'

© Ajax

De hele podcast is hieronder te beluisteren. De aflevering van Ted Lasso (seizoen drie aflevering zes) is te bekijken op Apple TV.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.