Ajax-icoon Swart zingt lijflied Feyenoord, Rooney maakt City-fans gek

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ajax-icoon Swart zingt lijflied Feyenoord, Rooney maakt City-fans gek

• Ajax-icoon Sjaak Swart is niet te beroerd om het lijflied van Feyenoord te zingen tijdens het Voetballer van het Jaar Gala.

• Veel zaken veranderen in de voetballerij, maar Wayne Rooney drijft deze Manchester City-supporters vier jaar later nog altijd tot waanzin.

• ADO Den Haag-verdediger Tom Beugelsdijk volgt Nathan Rutjes op als Maatschappelijk Speler Eredivisie. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de speler die zich op een bijzondere manier inzet voor de maatschappij. Beugelsdijk is voor ADO Den Haag betrokken bij onder andere voetbalclinics en ziekenhuisbezoeken. Ook Sergio Padt en Morten Thorsby waren genomineerd. 'Ik ben trots op deze mooie prijs', sprak de verdediger. 'Het voelt daarnaast speciaal dat mijn moeder, die nog altijd veel voor mij betekent, de prijs uit mocht reiken.'

'Als Pogba zijn ontwikkeling doortrekt, dan denk ik dat hij in de komende vijf jaar de Ballon d'Or wint.'
Anthony Martial op de site van Manchester United over zijn ploeggenoot Paul Pogba. Volgens de buitenspeler heeft zijn landgenoot alles in zich om de beste speler van de wereld te worden.

• Dit weekend ging deze juichfoto van Stoke City tegen Arsenal de wereld over. Niet door de treffer van Jesé bij zijn debuut voor The Potters, maar vooral door de fans op de achtergrond. Stoke City en speler Saido Berahino zijn op zoek naar de fans en willen ze belonen met een gesigneerd shirt.

• Het juichen van Neymar tegen Toulouse (6-2 winst) leek verdacht veel op de manier hoe voormalig PSG'er Blaise Matuidi zijn doelpunten viert. De Braziliaanse miljoenenaankoop deed dit zelfs speciaal voor de naar Juventus vertrokken Fransman. Matuidi bedankt Neymar voor het mooie gebaar: 'Je bent een superster met een groot hart.'

• In Engeland wordt er vol ongeloof gereageerd op de aankondigde loting van de derde ronde in de Carabao Cup, beter bekend als de League Cup. De loting wordt in Beijing verricht om 11.15 uur. Niets bijzonders, ware het niet dat de loting daardoor in Engeland om 4 uur 's nachts live te volgen is. De Thaise energiedrank Carabao is de nieuwe hoofdsponsor van het bekertoernooi en dat bedrijf heeft ervoor gekozen om de lotingen in Azië te verrichten. In de derde ronde van de League Cup stromen de Europees spelende clubs van de Premier League in, zoals Arsenal, Manchester United en Everton.

Overigens was er bij de vorige loting ook al consternatie, Charlton Athletic kwam twee keer uit de koker.

Toby Alderweireld betuigde zondag tijdens Tottenham Hotspur – Chelsea onbewust zijn liefde voor de bal. Ook Thierry Henry, assistent-bondscoach bij de Rode Duivels, was het niet ontgaan. 'Hij probeerde de bal te kussen', zei Fransman bij Sky Sports.

Zlatan Ibrahimovic werkt na zijn knieoperatie nog aan zijn herstel. Of is de Zweedse spits al helemaal klaar om weer binnen de lijnen zijn kunsten te vertonen. De knie is niet meer het probleem…

'We gingen met een bescheiden portemonnee de Lidl in.'
• Sparta Rotterdam-trainer Alex Pastoor geeft tegenover FOX Sports uitleg over de beperkingen in de jacht op versterking van de selectie.

• Ver in de blessuretijd kreeg George Calintaru met een strafschop de uitgelezen kans om promovendus Juventus Boekarest naast FCSB – het voormalige Steaua – te brengen. De uitvoering van een Panenka liet te wensen over.

'Het is niet erg slim van hem. Zoiets doe je niet.'
Ruud Gullit is tegenover de BBC duidelijk over hoe hij denkt over hoe Chelsea-manager Antonio Conte is omgegaan met Diego Costa, die per sms te horen kreeg geen toekomst meer te hebben op Stamford Bridge.

'Natuurlijk hou je in je achterhoofd dat je er bij kunt zitten, maar ik moet het gewoon elke week laten zien in de sterke competitie die de Bundesliga is. Dan komt die voorselectie er heus wel.'
• VfL Wolfsburg-middenvelder Riechedly Bazoer houdt rekening met Oranje, ook al ontbrak zijn naam in de voorlopige selectie van bondscoach Dick Advocaat. (FOX Sports)

• Een optreden van de Snollebollekes ging zondag niet door bij NAC Breda – PSV. De aanhang van de Eindhovense gasten maakte dankbaar gebruik van dit feit om hun Bredase opponenten te pesten.

• Bayern-goalgetter Robert Lewandowski viert zijn 29ste verjaardag.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.