Ajax-huurling Mikautadze geniet maar kort van eerste goal sinds terugkeer

Reacties

Georges Mikautadze heeft vrijdagavond zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer bij FC Metz gemaakt. De van Ajax gehuurde aanvaller opende de score in de thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon, maar kon hierna niet voorkomen dat de bezoekers de drie punten meenamen: 1-2.

Ajax-huurling Mikautadze geniet maar kort van eerste goal sinds terugkeer
© Pro Shots
Metz
Metz
1 - 2
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

De 23-jarige Mikautadze scoorde vorig seizoen 23 keer in de Ligue 2 en had daarmee een groot aandeel in de promotie van Metz naar het hoogste niveau. De Georgiër verdiende er een transfer naar Ajax mee, maar werd in Amsterdam nauwelijks ingezet. Na een half jaar wilde Mikautadze alweer weg en liet hij zich verhuren aan zijn oude club Metz. Daar werd hij groots onthaald.

Mikautadze, die voor zijn transfer naar Ajax al twee keer had gescoord in dit Ligue 1-seizoen, bleef in de eerste vijf wedstrijden sinds zijn rentree droog staan. Vrijdag kon hij dan eindelijk weer eens juichen voor de Metz-fans. Mikautadze onderschepte een verkeerde pass, speelde de laatste man uit en liet Lyon-keeper Anthony Lopes kansloos met een behendig wippertje: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De vreugde was enorm bij Mikautadze, maar duurde niet bijster lang. Alexandre Lacazette zorgde in de extra speeltijd van de eerste helft voor de gelijkmaker en in de tweede helft kroonde Saïd Benrahma zichzelf met zijn eerste doelpunt voor Lyon tot matchwinner: 1-2. In de zes wedstrijden die Mikautadze nu heeft gespeeld sinds zijn terugkeer bij Metz heeft hij er vijf verloren en één gelijkgespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.