Ajax houdt voorsprong vast en klimt naar plaats zes in Eredivisie

Ajax is erin geslaagd de voorsprong op RKC Waalwijk vast te houden. In de zes minuten die nog gespeeld moesten worden, hielden de Amsterdammers hun voorsprong vast: 2-3.

RKC Waalwijk
2 - 3
Ajax
Ajax

De wedstrijd tussen RKC en Ajax werd op 30 september gestaakt nadat doelman Etienne Vaessen in botsing kwam met Ajax-spits Brian Brobbey, De Amsterdammers stonden op dat moment met 2-3 voor, door doelpunten van Brian Brobbey, Michiel Kramer, Steven Bergwijn, Yassin Oukili en Steven Berghuis. De KNVB besliste vervolgens dat het restant van de wedstrijd (zes minuten, vijftien seconden en blessuretijd) op 6 december uitgespeeld zou worden.

RKC moest het in Waalwijk met dezelfde als toen doen, omdat trainer Henk Fraser al vijf keer gewisseld had en zijn spelers fit zijn. Voor Ajax-trainer John van 't Schip lag dat anders: Jay Gorter, Silvano Vos en Ammouricho van Axel Dongen zijn geblesseerd en mochten daarom worden vervangen. Steven Bergwijn kon wegens zijn wissel niet meer worden opgesteld. Van 't Schip koos met Diant Ramaj, Kristian Hlynsson en Benjamin Tahirovic voor drie andere spelers.

Scheidsrechter Pol van Boekel hervatte het duel met een vrije trap van Vaessen, waarna alle spelers van RKC naar voren snelden. Het was alle hens aan dek, omdat RKC de lange ballen op de kopsterken David Min en Michiel Kramer pompte, maar de grootste kans was in de negentigste minuut van Filip Stevanovic, die op het dak van het doel kopte. De 3-3 viel echter niet.

Ajax kan na de ontsnapping in Waalwijk drie punten bijschrijven, waardoor de Amsterdammers nu op de zesde plaats in de competitie staan.