Ajax hofleverancier Elftal van de Week, drie clubs leveren twee spelers

Reacties

Ajax is met drie vertegenwoordigers de hofleverancier van VI's Elftal van de Week van speelronde 20 in de Eredivisie. De Amsterdammers sloegen een gat met de concurrentie door ruim te winnen op bezoek bij AZ. Feyenoord, Heracles Almelo en PEC Zwolle leveren twee spelers.

Ajax hofleverancier Elftal van de Week, drie clubs leveren twee spelers
© Pro Shots

De eerste Ajax-afgevaardigde is Andre Onana. De doelman hield tegen AZ de nul en verdiende een 7,5, het hoogste keeperscijfer van deze speelronde. Een 7,5 was er ook voor Onana's teamgenoot Lisandro Martínez, die bij afwezigheid van Nicolás Tagliafico startte in Alkmaar. De verdediging wordt gecompleteerd door Robin Pröpper van Heracles Almelo en Riechedly Bazoer van Vitesse, die eveneens een 7,5 scoorden.

Voor de hogere cijfers moeten we ook hoger op het veld zijn. Op het middenveld is er uiteraard plaats voor Speler van de Week Mark Diemers. De Feyenoorder blonk uit en scoorde tegen PSV en verdiende een 8. Ook teamgenoot Steven Berghuis was trefzeker en kreeg een 8.

De andere kant van het middenveld wordt gevormd door Zian Flemming en Delano Burgzorg. Flemming maakte in de Limburgse clash tegen VVV-Venlo (3-2) alweer zijn zevende competitiegoal voor Fortuna Sittard. Heraclied Burgzorg bezorgde zijn ploeg een 1-0 overwinning op FC Groningen door na 24 minuten te scoren.

Voorin zien we een duo van PEC Zwolle. De acties van de club op de transfermarkt pakken tot nu toe uitstekend uit. Virgil Misidjan scoorde tegen FC Utrecht voor de tweede wedstrijd op rij. Vitesse-huurling Thomas Buitink gaf tegen Heracles Almelo al een assist en maakte tegen Utrecht zijn eerste goal in dienst van PEC.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.