Ajax heeft topscorer Huntelaar binnen

Klaas Jan Huntelaar is een Ajacied. De spits verruilt per 1 januari 2006 SC Heerenveen voor de Amsterdamse club, die zo hoopt met een nieuwe spits de weg omhoog weer in te slaan.

Ajax heeft topscorer Huntelaar binnen

Ajax en SC Heerenveen werden het donderdag eens over de overgang van de 22-jarige jeugdinternational, zo laten de Amsterdammers weten. Ajax betaalt negen miljoen euro voor de huidige topscorer van de Eredivisie, die eerder al tot een akkoord kwam over een contract tot medio 2010.

Saillant detail is dat Huntelaar vrijdagavond met SC Heerenveen moet aantreden tegen Ajax, dat op bezoek komt in het Abe Lenstra Stadion. Hij had donderdagochtend zelf al laten weten dat hij tot na afloop van dat duel geen woord zal zeggen tegen de pers.

'Ik zou er een dagtaak aan hebben om iedereen te woord te staan', vertelde hij in De Telegraaf. 'En ik wil me optimaal op de wedstrijd voorbereiden. Het is mijn afscheid van het Heerenveen-publiek en dat moet speciaal worden.'

Huntelaar is bezig aan zijn tweede seizoen bij SC Heerenveen, dat hem medio 2004 overnam van PSV. Dit seizoen maakte Huntelaar in de Eredivisie al zestien goals in veertien duels. Hij mag overigens nog voor Ajax uitkomen in het toernooi om de Champions League, waarin Internazionale de volgende tegenstander is.

Ajax-coach Danny Blind was natuurlijk zeer tevreden: 'Huntelaar is een echte diepe spits die bij Ajax goed uit de voeten kan. Hij is topscorer van Nederland en tevens nog jong. Ik heb veel vertrouwen in Klaas Jan en zijn toekomst bij Ajax.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen