Ajax heeft Tadic voor 11,4 miljoen euro binnen

Reacties

Ajax heeft de komst van Dusan Tadic bevestigd. De Servische flankspeler maakt de overstap van Southampton, de club die hij sinds 2014 diende. Tadic tekende voor vier jaar bij Ajax.

Ajax heeft Tadic voor 11,4 miljoen euro binnen

Met de deal is een bedrag van 11,4 miljoen euro gemoeid. Via bonussen kan dit oplopen tot 13,7 miljoen euro. Momenteel is Tadic met Servië nog actief op het WK. De aanvaller zal na dit toernooi naar Nederland reizen om de persoonlijke afspraken te vervolmaken, zo meldt Ajax.

'De komst van Dusan Tadic betekent een flinke kwaliteitsimpuls voor onze selectie', zegt directeur spelersbeleid Marc Overmars op de website van Ajax. 'Hij is op meerdere posities inzetbaar, zowel op het middenveld als voorin. Zijn ervaring is bovendien belangrijk voor de vele jonge talenten die we in de selectie hebben. Hij is een 'winnaar eerste klas' en dat soort spelers heb je er graag bij.'

VI's Freek Jansen over die transfer en de waarde die de Serviër kan hebben voor Ajax

De 29-jarige Tadic speelde voorafgaand aan zijn verblijf bij Southampton voor FC Groningen (2010-2012) en FC Twente (2012-2014). De technicus was de afgelopen seizoenen een vaste waarde bij The Saints, die zich in de voorbije jaargang met veel moeite handhaafden in de Premier League.

In een eerder stadium versterkte Ajax zich al met Hassane Bandé (KV Mechelen), Zakaria Labyad (FC Utrecht) en Perr Schuurs (Fortuna Sittard). De Amsterdammers werken toe naar de duels met Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League. De heenwedstrijd in de Johan Cruijff Arena is op 25 juli.

Onlangs liep Ajax-trainer Erik ten Hag al vooruit op de komst van Dusan Tadic:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.