Ajax heeft met Abildgaard (16) nieuw toptalent uit Denemarken binnen

Reacties

Ajax heeft de jeugdopleiding versterkt met Lasse Abildgaard. De zestienjarige Deen komt over van Silkeborg IF, waar hij ondanks zijn jonge leeftijd al in het hoogste jeugdelftal speelde. In Amsterdam komt hij met een driejarig contract bij Ajax Onder-17 terecht. Ajax meldt dat de overgang onder voorbehoud van enkele formaliteiten is.

Ajax heeft met Abildgaard (16) nieuw toptalent uit Denemarken binnen
© Pro Shots

De komst van Abildgaard naar Ajax hing al even in de lucht en werd vrijdagmiddag officieel gemaakt door Ajax. Silkeborg vindt het jammer dat de creatieve en behendige rechtsbuiten vertrekt. 'Het was voor ons vanaf het eerste moment duidelijk dat Lasse op een punt in zijn carrière zou komen dat hij door moet gaan naar een grotere club', aldus hoofd jeugdopleiding Peter Hansen op de website van Silkeborg.

Directeur Jesper Stüker van de Deense club is trots dat de clubs zaken hebben gedaan. 'Het is altijd een mooi moment als we een van onze jongens Europa in kunnen sturen, vooral als de bestemming Ajax is. Een club die een lange geschiedenis heeft in het ontwikkelen van Deens talent.'

Met de deal bewandelt er na acht jaar weer een speler de route tussen Silkeborg en Ajax. In 2015 namen de Amsterdammers Kasper Dolberg over van Silkeborg. De Deense spits had op dat moment zijn debuut in de hoofdmacht al gemaakt en werd met name in zijn eerste seizoenen bij Ajax een belangrijke kracht voorin.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.