Ajax heeft beet en haalt doelman Rulli naar Amsterdam

Reacties

Ajax heeft zich versterkt met Gerónimo Rulli. De dertigjarige doelman komt over van Villarreal en zette vrijdag zijn handtekening onder een contract voor drieënhalf jaar, met een optie op een extra jaar. Ajax betaalt een transfersom van acht miljoen euro, die via bonussen op kan lopen tot tien miljoen.

Ajax heeft beet en haalt doelman Rulli naar Amsterdam
© Pro Shots

Met de komst van Rulli hoopt Ajax de keeperspositie voor de komende jaren in te vullen. Remko Pasveer (39) en Maarten Stekelenburg (40) hebben een aflopend contract bij Ajax, terwijl Jay Gorter (22) de rest van het seizoen op huurbasis elders ervaring hoopt op te doen.

Rulli maakte deel uit van de selectie van Argentinië op het WK, maar kwam daar niet in actie. Dit seizoen kwam de doelman, die in Europa verder uitkwam voor Montpellier en Real Sociedad, tot veertien competitieduels voor Villarreal.

Daar viel Rulli op door zijn hoge aantal clean sheets (7). Alleen Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen hield dit seizoen vaker zijn doel schoon (11). Daarnaast heeft hij na Ter Stegen (82,4 procent) ook het hoogste reddingspercentage van La Liga met 82,1 procent.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.