Ajax haalt gewilde De Jong, Andersen naar Willem II

Reacties

Willem II heeft voor de rest van het seizoen de beschikking over Lucas Andersen. Hij komt op huurbasis over van Ajax. Frenkie de Jong, het grootste talent van de Tilburgse club, bewandelt op zijn beurt de omgekeerde weg. Gesprekken hierover tussen beide partijen zijn zo goed als beklonken. Dit bevestigen bronnen tegenover Voetbal International.

Ajax haalt gewilde De Jong, Andersen naar Willem II

Eerder deze week trok Willem II ook al Nick van der Velden aan. Hij zat zonder club na zijn periode bij FC Groningen. De middenvelder, die in Tilburg vooral als aanvaller wordt gezien, start zondag al direct in de basis in de uitwedstrijd van de Tricolores tegen AZ.

Willem II zat al krap in de offensieve spelers en moet het nu ook nog eens een half jaar zonder Bruno Andrade stellen. Hij raakte in het duel met Ajax geblesseerd. 'Van de zes aanvallers die ik vorig jaar tot mijn beschikking had, heb ik er nu nog precies nul over', reageerde Jurgen Streppel, de oefenmeester van de Tricolores, veelzeggend. Om die reden wilde hij er snel spelers bij. Andersen is zondag nog niet inzetbaar voor Willem II.

Met het aantrekken van middenvelder De Jong troef Ajax onder meer PSV af. Ook de Eindhovense landskampioen had interesse en leek lange tijd de beste papieren te hebben. De Jong vervolgt zijn loopbaan nu echter bij Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.