Andrade half jaar uit de roulatie, De Jong op weg naar Ajax

Reacties

Willem II kan zeker zes maanden geen beroep doen op Bruno Andrade. De aanvaller viel zaterdag geblesseerd uit in de ontmoeting met Ajax (3-0 verlies) na een overtreding van Ajacied Nemanja Gudelj. Vandaag is de diagnose gesteld: gebroken scheenbeen. Op de achtergrond speelt er meer in Tilburg.

Andrade half jaar uit de roulatie, De Jong op weg naar Ajax

Coach Jurgen Streppel laat tegenover Voetbal International weten dat Andrade 'tenminste zes maanden niet inzetbaar is. Dat is zuur voor Willem II aangezien Bruno onze beste aanvaller is. Maar vooral een persoonlijk drama voor die jongen. Ik vind het oprecht verschrikkelijk voor hem.'

Willem II zat al krap in zijn aanvallers, maar nu wordt de noodzaak van het aantrekken van extra spelers nog groter. 'We wilden er al twee aanvallers bij. Dan kun je de rekensom wel maken hoeveel spelers we er nu bij willen. Maar goed, we hebben met budget te maken', is Streppel realistisch.

Ajax
De kans is groot dat Lucas Andersen van Ajax op korte termijn wordt aangetrokken op huurbasis. Willem II is daarover in gesprek met Ajax.

Frenkie de Jong, die als grootste talent uit de Tilburgse opleiding geldt, bewandelt waarschijnlijk de omgekeerde weg. De middenvelder gaat voor enkele jaren tekenen in de Amsterdam Arena, als de onderhandelingen zijn vruchten afwerpen. VI meldde eind juni al dat de Amsterdammers het grote talent op de korrel hadden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.