Ajax geeft stevig signaal af aan Misehouy

Reacties

Gabriel Misehouy traint niet meer mee met Ajax 1. Het geduld van de club begint op te raken, omdat de middenvelder zijn aflopende contract nog altijd niet heeft verlengd.

Ajax geeft stevig signaal af aan Misehouy
© Pro Shots

Ajax is al maanden bezig om het contract van Misehouy (18) te verlengen, maar slaagt er maar niet in die gesprekken tot een goed einde te brengen. Misehouy zegt perspectief te missen vanuit Ajax, terwijl binnen de club geluiden klinken dat de speler steeds nieuwe eisen neergelegd heeft die vooral betrekking hebben op gegarandeerde speelminuten in Ajax 1. Ajax vindt dat Misehouy te hoog van de toren blaast en dat hij meer moet laten zien om een plek in het eerste te verdienen.

Garantie op speeltijd geeft Ajax niet, wel heeft de club de gestelde deadline opgeschoven gezien het vertrouwen in Misehouy. Ajax hoopte in december op zijn jawoord, daarna lag er een deadline in januari. Misehouy moest deze week laten weten of hij in zou gaan op het contractvoorstel voor 3,5 jaar, maar reageerde daar niet op.

Dat Misehouy zich tegenwoordig laat begeleiden door de internationaal gelouterde Pini Zahavi (80), zou een teken aan de wand kunnen zijn. Spelers veranderen regelmatig van zaakwaarnemer met het oog op een mogelijke transfer. Het is nu aan Zahavi om aan de wensen van Misehouy te voldoen. De kans dat hij verlengt is zeer klein, omdat het geduld zo goed als op is en Ajax ook een stevig signaal afgegeven heeft: Misehouy traint niet meer mee met het eerste elftal.

Babadi
De gesprekken tussen Ajax en Misehouy staan los van de belangstelling voor PSV'er Isaac Babadi. Babadi is in beeld, maar vraagt een fors bedrag aan tekengeld. Het is de vraag of Ajax daarin mee wil gaan.

Ajax geeft op dit moment wel gas voor het terughalen van Julian Rijkhoff. De club zag een bod afgewezen worden door Borussia Dortmund, maar geeft niet op en hoopt de spits voor 31 januari weer te kunnen verwelkomen in Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.