Ajax gaat samenwerken met Japanse club Sagan Tosu

Reacties

Ajax gaat de komende drie jaar samenwerken met Sagan Tosu. De Japanse club hoopt de jeugdopleiding met hulp van de Amsterdammers een impuls te geven.

Ajax gaat samenwerken met Japanse club Sagan Tosu

Net als bij de Chinese club Guangzhou R&F gaat de Ajax Coaching Academy (ACA) Sagan Tosu ondersteunen om zo de kennis op het gebied van jeugdopleiding van Ajax mondiaal te delen. Spelers en trainers zullen bij Sagan worden opgeleid via de denkwijze van de huidige nummer twee van de Eredivisie. De ACA zal meerdere malen per jaar naar Japan af reizen om ondersteuning te bieden.

'Door het aangaan van dit partnership zijn we in staat om de gerenommeerde filosofie en methodes van Ajax toe te passen en het niveau van onze spelers naar een hoger plan te tillen. Ons uiteindelijke doel is om deze samenwerking verder uit te bouwen en jeugdspelers door te laten stromen naar een Europese topclub als Ajax', reageert president Minoru Takehara van Sagan Tosu.

Ook algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax is blij met de samenwerking. 'Dit is een nieuwe en belangrijke stap voor Ajax in Azië. Wij wilden via onze ACA graag met een Japanse club gaan samenwerken en dat is gelukt. Er zitten ook commerciële aspecten aan deze overeenkomst. Na de recente ondertekening in China is dit opnieuw een mooie stap voor Ajax en de ACA.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.