Ajax evenaart slechtste Europese prestatie ooit na vier duels

Reacties

Ajax heeft met het verlies tegen Brighton & Hove Albion de slechtste Europese prestatie uit de clubgeschiedenis geëvenaard. De Amsterdammers verzamelden slechts twee punten uit de eerste vier groepsfasewedstrijden, net als in het seizoen 2014/15.

Ajax evenaart slechtste Europese prestatie ooit na vier duels
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 2
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Twee uit vier is het laagste aantal punten dat Ajax ooit verzamelde in een Europees hoofdtoernooi. Dat gebeurde in het seizoen 2014/15 voor het laatst. Het grote verschil is dat het toen in de Champions League speelde. Destijds zat Ajax in de poule met Paris Saint-Germain, APOEL Nicosia en Barcelona. Na vier duels had Ajax gelijkgespeeld tegen PSG en APOEL, maar twee keer verloren van Barcelona.

Wat echter nog meer zorgen baart, is dat Ajax bezig is aan een dramatische reeks in eigen huis in Europees verband. Voor het eerst in de clubgeschiedenis heeft de Amsterdamse club zes thuiswedstrijden op rij niet gewonnen.

Die reeks begon vorig seizoen tegen Napoli, toen werd het 1-6, en werd gevolgd door een duel met Liverpool (0-3). Vervolgens speelde Ajax doelpuntloos gelijk tegen Union Berlin in eigen huis en verloor het met 0-1 van Ludogorets. Dit seizoen werd het 3-3 tegen Olympique Marseille en donderdag voegde het daar een 0-2 nederlaag aan toe tegen Brighton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.