Ajax en Stade Reims akkoord over transfer Daramy

Reacties

Mohamed Daramy verruilt Ajax voor Stade Reims. De Amsterdammers melden dat er een akkoord is bereikt over een transfersom van twaalf miljoen euro, die door bonussen nog kan oplopen tot maximaal 17,5 miljoen euro.

Ajax en Stade Reims akkoord over transfer Daramy
© Pro Shots

De 21-jarige Daramy had bij Ajax geen uitzicht op een basisplaats en mocht daardoor vertrekken. Burnley had interesse, maar is afgetroefd door Stade Reims. Daramy zet zijn loopbaan zodoende voort in de Ligue 1: hij heeft voor vijf jaar getekend in Frankrijk. 

VI kon donderdag al melden dat de deal eraan zat te komen en inmiddels is er witte rook. Ajax slijt Daramy zonder verlies te lijden. De Amsterdammers kochten de Deense aanvaller in de zomer van 2021 voor zo'n twaalf miljoen euro van FC Kopenhagen. Daramy kwam in zijn eerste seizoen niet verder dan twaalf wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij één keer scoorde.

Vorig seizoen werd Daramy dan ook weer verhuurd aan zijn oude werkgever Kopenhagen. Op vertrouwde grond maakte de buitenspeler dermate veel indruk dat diverse buitenlandse clubs deze zomer interesse toonden. Trainer Maurice Steijn beoordeelde Daramy als niet goed genoeg voor een basisplaats en dus kwam het transferspel op gang.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.