Ajax en Feyenoord hopen snel weer op uitsupporters bij Klassieker

Reacties

Bij De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord zijn komende zondag geen Rotterdamse fans welkom in de Johan Cruijff Arena, maar als het aan beide clubs ligt, verandert dat snel. De wedstrijd wordt inmiddels al tien jaar zonder bezoekende supporters gespeeld.

Ajax en Feyenoord hopen snel weer op uitsupporters bij Klassieker

Feyenoord schrijft op de clubwebsite dat het veel vragen krijgt over wanneer er weer fans van de club in Amsterdam worden toegelaten. Het was eigenlijk de bedoeling om dat dit seizoen weer te doen, maar de gesprekken werden tijdelijk opgeschort na ongeregeldheden tijdens PSV-Ajax van vorig seizoen.

Begin 2019 willen Ajax en Feyenoord weer om de tafel gaan, zodat er wellicht volgend seizoen al uitsupporters welkom zijn bij De Klassieker. 'Want voetbal is natuurlijk bedoeld om te spelen in de aanwezigheid van supporters van beide clubs. Dat geldt, vindt Feyenoord, ook voor de Klassieker, maar dan wel nadrukkelijk onder de voorwaarde dat dit onder normale omstandigheden kan en tegen acceptabele kosten en personele inzet voor zowel de clubs als overheden. En bovendien met alleen gezonde rivaliteit en zonder dat er sprake is van onacceptabel gedrag en uitingen.'

Klassieker als kraamkamer: Van der Vaart, Van Persie en Zlatan
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.