Ajax doet met Van der Hoorn zijn eerste grote aankoop

Mike van der Hoorn heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht gespeeld. De twintigjarige verdediger maakt de overstap naar Ajax, dat zich tot dusver rustig hield op de transfermarkt.

Ajax doet met Van der Hoorn zijn eerste grote aankoop

Van der Hoorn stond al langer op het lijstje in Amsterdam met het oog op het mogelijke vertrek van Toby Alderweireld. De Belgische international genoot belangstelling van Bayer Leverkusen, dat uiteindelijk afzag van de 24-jarige verdediger.

De onderhandelingen tussen Ajax en Utrecht hebben nu geleid tot een akkoord over een niet naar buiten gebrachte afkoopsom. Van der Hoorn kan na een medische keuring en enkele andere formaliteiten de overgang bezegelen met een handtekening onder een vierjarig contract.

Van der Hoorn brak een jaar geleden echt door. De jeugdinternational kende een ijzersterk eerste seizoen als basisspeler bij de Domstedelingen, speelde zich in de kijker van onder meer Ajax en PSV en reisde met Jong Oranje af naar het EK Onder-21.

Hoewel Van der Hoorn op dat toernooi aan de basis stond van de uitschakeling in de halve finale tegen Jong Italië door verkeerd in te stappen bij het winnende doelpunt van Fabio Borini, wordt hij nu beloond voor zijn sterke jaargang in de vorm van een transfer naar de landskampioen. In Utrecht had de 1,90 meter lange verdediger nog een contract tot medio 2016.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen