Luijckx optie voor Utrecht bij vertrek van Van der Hoorn

Kees Luijckx, voormalig speler van clubs als AZ, ADO Den Haag en NAC Breda, traint deze week mee met de selectie van trainer Jan Wouters. De oefenmeester van FC Utrecht beschikt komende week over een incomplete spelersgroep vanwege enkele internationals, die na deze week weer present zijn.

Luijckx optie voor Utrecht bij vertrek van Van der Hoorn

'Gezien het beschikbare aantal spelers op dit moment, kunnen wij Kees goed gebruiken op het trainingsveld en bij onze oefenduels', zegt manager spelerszaken Edwin de Kruijff op de clubwebsite. Of het verblijf beperkt blijft tot de voorbereiding wil hij nog niet zeggen.

'Bij een eventueel vertrek van Mike van der Hoorn, is Luijckx ook nog eens een interessante ervaren speler die kan spelen op zijn positie', gaat De Kruijff verder. 'De mogelijkheid voor Kees om bij onze groep aan te sluiten in de voorbereiding op het seizoen is via zijn zaakwaarnemer Louis Laros tot stand gekomen. Wouters en zijn assistent Robby Alflen waren direct enthousiast.'

'Het belangrijkste op dit moment is dat Kees bij FC Utrecht fit kan blijven en wij hem gedurende een week intensief aan het werk kunnen zien', legt de oud-speler van Utrecht uit. 'Of dit leidt tot een langere samenwerking zal de toekomst uitwijzen. Kees is een speler die al langer op onze lijstjes staat.'

Luijckx speelde de afgelopen seizoenen voor NAC Breda, waar hij in het bezit was van een aflopend contract. De centrale verdediger kon zijn verbintenis verlengen in Breda, maar liet die mogelijkheid aan zich voorbij gaan. De 27-jarige Luijckx zag onvoldoende sportieve perspectieven en moest veel geld inleveren ten opzichte van zijn oude contract.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen