Ajax definitief zonder hoofdprijs dit seizoen: 'Moeilijk om te accepteren'

Reacties

Ajax werd donderdagavond uitgeschakeld in de Conference League en dat betekent dat de Amsterdammers dit seizoen definitief geen enkele prijs pakken, nadat de Eredivisie dit weekend rekenkundig ook niet meer gewonnen kon worden. Dat kwam hard aan bij verdediger Devyne Rensch.

Ajax definitief zonder hoofdprijs dit seizoen: 'Moeilijk om te accepteren'
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
4 - 0
Ajax
Ajax

'Bij Ajax zijn we gewend om prijzen te pakken, ja', reageerde de verdediger desgevraagd. 'Of om de prijzen mee te doen. Het is ontzettend balen, erg kloten. Het mag niet gebeuren dat we geen prijs winnen, maar het is niet anders. Het is moeilijk om te accepteren.' De Amsterdammers moeten volgens Rensch schakelen naar het volgende doel: het behalen van Europees voetbal.

In welk systeem Ajax dat moet doen? 'We weten dat we veel tegengoals krijgen, dus het was logisch dat we met vijf verdedigers gingen spelen. Maar de laatste wedstrijden creëren we ook weinig, omdat we met vijf man achterin spelen. Dat weten we', erkende Rensch, die zich niet liet verleiden om een uitspraak te doen welk systeem hem beter ligt.

De verdediger baalde na een lange en zware avond. 'Het was een terechte overwinning voor Aston Villa', vond Rensch. 'Af en toe kwamen er eruit, maar was de eindpass niet goed. We hadden in de eerste helft slordige momenten in de opbouw, waardoor ze ons onder druk kregen. Het tempo lag te laag achterin. We hebben nog wel een kans met Brian (Brobbey, red.) gecreëerd, maar over het algemeen hebben we toch te weinig gecreëerd.’

Rensch werd ook gevraagd of hij de overtreding van Morgan Rogers een tweede gele en dus rode kaart vond. 'Maar ik wist niet dat hij op dat moment al een gele kaart had', zei de verdediger. 'Dus ik heb daar verder ook niet aan gedacht. Of hij een tweede gele kaart had verdiend? Ik heb het moment nog niet teruggezien. Misschien wel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Liesblessure
Rensch viel zelf met een liesblessure uit en zag collega’s Ahmetcan Kaplan en Josip Sutalo met hamstringklachten wegvallen tegen Aston Villa. Rensch is er hoe dan ook niet bij op Het Kasteel vanwege een schorsing. 'Ik heb last van mijn linker lies. Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar hoop niet dat het heel erg is', aldus Rensch over zijn kwetsuur. 

Bekijk hier al onze video's
Meer D. Rensch
Meer over D. Rensch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.