Ajax Cape Town verklaart vertrek Ulderink: 'We laten ons niet chanteren'

Reacties

Ajax Cape Town is maandagmiddag met een opmerkelijke verklaring gekomen voor het plotselinge vertrek van trainer Andries Ulderink (50). Dat zou namelijk verband houden met de schorsing van hoofd jeugdopleiding Hans Vonk.

Ajax Cape Town verklaart vertrek Ulderink: 'We laten ons niet chanteren'
© Pro Shots

Vonk is op non-actief gesteld, omdat er een onderzoek loopt naar vermeend wangedrag van de oud-doelman van onder meer Ajax, SC Heerenveen en Zuid-Afrika. Volgens Ajax Cape Town is er nog geen beslissing genomen over een eventueel vervolgonderzoek en/of mogelijke straffen. Voor Ulderink zou die schorsing echter reden zijn geweest om zijn taken neer te leggen.

'Het is extreem teleurstellend dat de trainer zijn beslissing om op te stappen heeft genomen op basis van de schorsing van Vonk', zegt algemeen directeur Ari Efsthatiou in een verklaring op de clubwebsite. 'De schorsing van Vonk heeft geen enkele invloed op de baan van hoofdtrainer. Maar nog teleurstellender is het moment waarop hij zijn beslissing bekendmaakte.'

Dat gebeurde vrijdag namelijk vlak voor het duel met Free State Stars. Belangrijk, omdat Ajax Cape Town om promotie naar het Zuid-Afrikaanse Premiership strijdt. Onder leiding van de in november 2018 aangestelde Ulderink, tussen 2014 en 2016 coach van Jong Ajax en daarna assistent van Jaap Stam bij Reading, stond de club na achttien speelronden bovenaan in de First Division.

Op het werk van Ulderink heeft Efsthatiou dan ook niks aan te merken. Op de reden van zijn vertrek wél. 'Om door de coach te worden bedreigd om de schorsing van Vonk op te heffen, en dat hij anders zou opstappen, is onprofessioneel en onacceptabel. Ik had geen andere keus dan zijn ontslag te accepteren', besluit de directeur van Cape Town. 'We laten ons niet chanteren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.