Ajax boekt moeizame zege op hulpeloos VVV-Venlo

Met een 1-0 overwinning op VVV heeft Ajax zondag officieel afscheid genomen van de inmiddels voor Liverpool uitkomende Luis Suarez, die na afloop van het duel werd bedankt voor bewezen diensten. Overtuigend was het spel van de Amsterdammers echter niet. In een wedstrijd met weinig spektakel zorgde Mounir El Hamdaoui voor het enige doelpunt.

Na tien minuten spelen opende El Hamdaoui de score. Lorenzo Ebecilio stond aan de basis met een mooie actie gevolgd door een listige pass. Nadat El Hamdaoui doelman Begois gemakkelijk omspeelde was het intikken een koud kunstje. Ondanks de vroege openingstreffer verzuimde Ajax de score uit te breiden.

Dreiging was er genoeg, met name van Miralem Sulejmani - die zijn honderdste wedstrijd in de Eredivisie speelde - en El Hamdaoui, maar tot een tweede doelpunt leidde het niet. Waar Ajax in de eerste helft kans op kans om zeep hielp, was het in de tweede helft een stuk minder gevaarlijk.

VVV brak zelfs door de Amsterdamse verdediging in de persoon van Michael Uchebo. De aanvaller miste echter snelheid om daadwerkelijk een dreiging te vormen. De spelers die in de eerste helft voor het meeste gevaar zorgden, Sulejmani en El Hamdaoui, werden in de tweede helft gewisseld voor respectievelijk Aras Özbiliz en Demy de Zeeuw.

Een tweede gele kaart voor Ken Leemans zorgde ervoor dat de middenvelder vroegtijdig mocht douchen. Toch kwamen de Ajacieden ook tegen tien man niet goed uit de verf.

De wissels kwamen de Amsterdammers in aanvallend opzicht niet ten goede. Vurnon Anita was nog dicht bij het verdubbelen van de score, maar hij zag zijn inzet op knappe wijze gekeerd door Begois. Ondanks het feit dat het spel in de slotfase vrijwel louter op de helft van VVV plaatsvond, werd er in de Arena niet meer gescoord.

Ajax loopt door de overwinning wel uit op FC Groningen, dat zaterdag in eigen huis van Roda JC verloor (1-4). Voor VVV houden de degradatiezorgen aan. De Limburgers staan met een zeventiende positie negen punten achter op Excelsior.