Ajax blijft met thuisblijvers steken op remise tegen ontketende Arweiler

Ajax en FC Utrecht hebben dinsdag gelijkgespeeld in een besloten oefenwedstrijd op De Toekomst. In aanloop naar de interlandperiode kwamen de spelers die niet zijn opgeroepen voor hun land in actie in een doelpuntrijke ontmoeting: 3-3.

Ajax-trainer Erik ten Hag koos voor een opstelling waarbij hij een mix samenstelde van spelers die net buiten de boot vallen in het eerste elftal, aangevuld met talenten. Zo stond Burno Varela onder de lat tegen FC Utrecht, kregen Perr Schuurs en Carel Eiting een basisplaats toebedeeld en mocht Zakaria Labyad starten tegen zijn oude club.

Na vijf minuten openden de Amsterdammers de score: rechtsback Liam van Gelderen schoot de bal in twee pogingen binnen. Een kwartier later breidde Eiting de voorsprong uit met een geplaatst schot in de rechter benedenhoek. Het antwoord van FC Utrecht volgde kort daarna, toen Jonas Arweiler voor 2-1 zorgde.

Diezelfde Arweiler nam kort voor de pauze ook de gelijkmaker voor zijn rekening. Na rust nam Ajax opnieuw de voorsprong toen Siem de Jong een strafschop benutte, maar weer stond Arweiler op om FC Utrecht langszij te brengen. Met zijn derde van de middag bepaalde hij de eindstand in het oefenduel, dat onaangekondigd werd gespeeld.