Ajax bindt jonge linksbuiten: 'Ik kijk op naar Neymar en Ronaldinho'

Reacties

Jaydon Banel heeft zijn eerste profcontract bij Ajax getekend. De zeventienjarige linksbuiten ligt nu tot medio 2025 vast bij de Amsterdammers.

Ajax bindt jonge linksbuiten: 'Ik kijk op naar Neymar en Ronaldinho'
© Pro Shots

Banel maakte in 2012 de overstap van Zeeburgia naar Ajax, waar hij de academie doorliep. In januari maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal. Jong Ajax-trainer John Heitinga liet Banel invallen in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. De piepjonge buitenspeler liet zich daarbij direct gelden: hij gaf de assist op de winnende treffer van Ar'jany Martha (2-1).

In totaal kwam Banel dit seizoen tot acht optredens in de Keuken Kampioen Divisie. Ajax beloont zijn ontwikkeling nu met een driejarig contract. In de zomer maakt de tienier de definitieve overstap naar het team van Heitinga.

Banel vertelt op de clubsite trots te zijn op zijn contract. 'Vanmorgen had ik een beetje knikkende knieën, maar gelukkig heb ik goed geslapen vannacht. Mijn familie keek uit naar dit moment. Al die jaren waarin ik hier al rond loop hebben mij gevormd als speler. Ik wil nu basisspeler bij Jong Ajax worden en mijn stempel gaan drukken. Van daaruit wil ik naar het eerste toewerken', zegt Banel.

Banel is een snelle buitenspeler met een individuele actie, en beschrijft zichzelf ook als doelgericht. 'Ik kijk op naar Neymar en Ronaldinho. Dat zijn spelers die op dezelfde positie functioneren. Zo wil ik ook spelen. Ik ben echt gecharmeerd van hun spel', vertelt hij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Jong Ajax
Meer over Jong Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.