Ajax bewaart goede herinneringen aan Champions League-scheidsrechter

Reacties

De UEFA heeft scheidsrechter Felix Zwayer aangesteld voor de Champions League-wedstrijd tussen Napoli en Ajax. De Amsterdammers bewaren goede herinneringen aan wedstrijden met de Duitse arbiter.

Ajax bewaart goede herinneringen aan Champions League-scheidsrechter
© Pro Shots
Napoli
Napoli
4 - 2
Ajax
Ajax

Zwayer floot in november 2015 de Europa League-wedstrijd tussen Celtic en Ajax, die door een laat doelpunt van Václav Cerny met 1-2 werd gewonnen. Een kleine vier jaar later plaatste Ajax zich onder leiding van Zwayer voor het hoofdtoernooi van de Champions League, door met 2-0 te winnen van APOEL Nicosia in de laatste voorrondewedstrijd.

Zwayer floot in totaal negen keer een wedstrijd van een Nederlandse club. Viermaal won de Nederlandse club, eenmaal werd gelijkgespeeld en viermaal verloren. In december 2021 had hij voor het laatst de leiding over een Eredivisionist: toen verloor PSV met 3-0 van Real Sociedad in de beslissende Europa League-groepswedstrijd.

Tijdens het weerzien tussen Napoli en Ajax wordt de Duitser geassisteerd door Stefan Lupp en Marco Achmuller. De vierde official is Sven Jablonski, terwijl Harm Osmers en Marco Fritz optreden als VAR en AVAR. Dit seizoen floot Zwayer in de Champions League alleen nog bij Juventus - Benfica (1-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.