Ajax bevestigt vertrek van Scherpen

Reacties

Kjell Scherpen zet zijn carrière voort in de Premier League. De 21-jarige keeper is door Ajax verkocht aan Brighton & Hove Albion, zoals VI al meldde.

Ajax bevestigt vertrek van Scherpen
© Pro Shots

Scherpen kwam sinds 2019 uit voor Ajax, daarvoor keepte de lange goalie in het shirt van FC Emmen. In Amsterdam kwam Scherpen voornamelijk uit voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, de teller in de hoofdmacht bleef steken op vier duels. Scherpen keepte één keer in de Europa League voor Ajax, in de verloren thuiswedstrijd tegen AS Roma (1-2).

Ajax heeft al ingespeeld op het vertrek van Scherpen. Met Jay Gorter en Joey Roggeveen (Jong Ajax) werden er immers al jonge doelmannen toegevoegd aan de selectie. Remko Pasveer (Vitesse) maakte eerder al de overstap naar de hoofdstad.

Het is op keepersgebied een opvallende transferzomer voor Ajax. Naast de drie doelmannen die naar de regerend landskampioen kwamen, nam Ajax ook afscheid van diverse keepers. Daan Reiziger ging naar Vitesse en Dominik Kotarski werd verhuurd aan HNK Gorica uit Kroatië. Andre Onana, die zijn dopingstraf verlaagd zag worden, lijkt ook nog te vertrekken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.