Ajax-beul Smeets keert terug in de Eredivisie

Reacties

Bryan Smeets staat voor een rentree in de Eredivisie. De middenvelder van TOP Oss maakt de overstap naar Sparta Rotterdam, dat afgelopen seizoen via de play-offs promoveerde.

Ajax-beul Smeets keert terug in de Eredivisie

Smeets staat in Nederland bekend om zijn goal op 8 mei 2016 namens De Graafschap tegen Ajax. Hij maakte destijds de 1-1 in wat voor Ajax de kampioenswedstrijd had moeten zijn. Ondanks dat hij daarmee het kampioenschap voor Ajax verpestte, degradeerde Smits zelf met De Graafschap via de play-offs naar de Keuken Kampioen Divisie, toen nog Jupiler League.

Na een seizoen met de Superboeren op het tweede niveau van Nederland maakte Smeets in het seizoen 2017/18 de overstap naar SC Cambuur, waarna hij afgelopen seizoen verkaste naar TOP Oss. Met de ploeg uit Oss plaatste Smeets zich voor de play-offs, waarin hij nota bene door Sparta werd uitgeschakeld. Omdat de Rotterdammers vervolgens ook van De Graafschap wonnen in de play-offs komt de ploeg van coach Henk Fraser volgend seizoen uit in de Eredivisie.

Henk van Stee, technisch directeur bij Sparta Rotterdam, laat op de website van de club weten dolgelukkig te zijn met het binnenhalen van de 26-jarige middenvelder. 'Bryan heeft in het verleden bewezen over veel kwaliteiten en een goede mentaliteit te beschikken. Met TOP Oss heeft hij een erg succesvol seizoen achter de rug, waarin hij een belangrijk aandeel had aan de goede prestaties. We zijn ervan overtuigd dat hij ook op het hoogste niveau van waarde kan zijn en zijn blij hem mee te kunnen nemen naar de Eredivisie.'

Smeets, die nog een contract tot medio 2020 had in Oss, tekent een contract voor twee seizoenen op Het Kasteel. Welk bedrag er met de transfer gemoeid is, is niet bekend. Op de website van TOP Oss dankt Smeets zijn oude club en stelt hij dat Sparta hem in de winterstop al wilde hebben. 'Even daarna kwamen ze weer. Ze lieten me weten dat ze me sowieso wilden hebben; promotie of niet. Dat ik nu op het hoogste niveau ga spelen, maakt het extra mooi', aldus Smeets.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.