Ajax best vertegenwoordigd in Elftal van de Maand april

Ajax is hofleverancier van het Elftal van de Maand april. In totaal zijn er vijf Ajacieden terug te vinden. Feyenoord wordt vertegenwoordigd door Daryl Janmaat, Jordy Clasie en Graziano Pellè, terwijl PSV alleen Mark van Bommel in het sterrenelftal heeft staan.

Ajax best vertegenwoordigd in Elftal van de Maand april

Jasper Cillessen (foto) keepte voor Ajax drie wedstrijden vanwege een schorsing van Kenneth Vermeer. De jonge doelman viel in tegen Heracles Almelo (4-0 winst) toen zijn collega uit het veld werd gezonden en keepte vervolgens sterke wedstrijden tegen PSV (2-3 zege) en SC Heerenveen (1-1).

De verdediging van het Elftal van de Maand bestaat uit vrijwel alleen maar Ajacieden. Janmaat werd boven Ricardo van Rhijn en Tim Breukers verkozen, maar Toby Alderweireld, Niklas Moisander en Daley Blind completeren de defensie.

Nacer Chadli (FC Twente) en Yassine El Ghanassy (SC Heerenveen) zijn de enige twee spelers die niet in de selectie van PSV, Feyenoord of Ajax zitten. Wilfried Bony kreeg zeventien procent van de stemmen, waardoor hij de Deen Christian Eriksen (21 procent) voor zich moet dulden.

De trainer van de maand april is Frank de Boer. De Ajax-trainer krijgt de voorkeur boven Marco van Basten (SC Heerenveen) en Robert Maaskant (FC Groningen).

Bekijk hier al onze video's