Ajax begint met Lodeiro in spits aan cruciaal CL-duel

Ajax begint dinsdagavond met de Uruguayaan Nicolás Lodeiro in de spits aan het uitduel met Olympique Lyon. Tijdens het treffen in Frankrijk kunnen de Amsterdammers kwalificatie voor de volgende ronde van de Champions League afdwingen.

Ajax begint met Lodeiro in spits aan cruciaal CL-duel

Trainer Frank de Boer moest door het nodige blessureleed in zijn selectie puzzelen om tot een basiself te komen. Bij afwezigheid van Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong en Dmitriy Bulykin neemt Lodeiro, net als tijdens zijn invalbeurt tegen NAC (2-2), de spitspositie in. De Zuid-Amerikaan wordt vanaf de flanken bijgestaan door Miralem Sulejmani (rechts) en Lorenzo Ebecilio (links).

De rest van de opstelling kent geen verrassingen. Eerder werd al bekend dat rechtsback Gregory van der Wiel op tijd hersteld was van zijn lichte liesklachten.

De Amsterdammers zijn bij een zege of een gelijkspel dat hoger uitvalt dan 0-0 op basis van onderling resultaat (met Lyon) al geplaatst voor de volgende ronde. Bij 0-0 of een verliespartij geeft de laatste en zesde speelronde de doorslag. Dan krijgt Ajax het ongenaakbare Real Madrid op bezoek en reist Lyon af naar Kroatië om het tegen Dinamo Zagreb op te nemen. Het verschil tussen Ajax en Lyon is nu nog drie punten.

Bij de Fransen start Lisandro López in de basis. De Argentijnse topschutter had vrijdag tijdens het competitieduel met Stade Rennes als invaller zijn rentree gemaakt na langdurig blessureleed.

De volledige opstelling van AjaxVermeer; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Antia; Enoh, Janssen, Eriksen; Sulejmani, Lodeiro, Ebecilio.

De volledige opstelling van Olympique LyonLloris; Réveillère, Cris, Lovren, Cissokho; Gourcuff, Källström; Briand, Lisandro, Bastos; Gomis Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's