Ajax-assistent Schreuder verlaat Hoffenheim 'met pijn in het hart'

Reacties

Alfred Schreuder neemt met 'pijn in het hart' afscheid van 1899 Hoffenheim. Vrijdag bevestigde Ajax dat met de Duitse club overeenstemming is bereikt over de komst van Schreuder. De assistent-trainer is zelf 'in hoofdlijnen akkoord' met de Amsterdamse club. 

Ajax-assistent Schreuder verlaat Hoffenheim 'met pijn in het hart'

'Ik ben TSG Hoffenheim dankbaar voor de ervaringen die ik heb op kunnen doen in een van de sterkste competities in de wereld', stelt Schreuder op de clubwebsite van Hoffenheim. De Nederlander, die assistent-trainer was van coach Julian Nagelsmann, beschrijft de relatie met de oefenmeester als buitengewoon.

Toch was toen Ajax kwam er de wil om terug te keren naar Nederland. Terwijl Schreuder in Duitsland actief was, woonde zijn gezin gewoon nog over de grens. Door zijn overstap naar Ajax heeft de nieuwe assistent van Ajax-trainer Erik ten Hag de mogelijkheid om dichter bij zijn familie te zijn.

Schreuder is de opvolger van Hennie Spijkerman in de staf van Ajax. In december werden toenmalig trainer Marcel Keizer, Spijkerman en Dennis Bergkamp op non-actief gesteld. Ten Hag, ex-trainer van FC Utrecht, is als opvolger gepresenteerd. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.