Ajax - PSV Quiz: doelpuntrijke ontmoetingen in deze eeuw

Reacties

Zowel Ajax als PSV steekt niet in de beste vorm, zondag staan de topclubs tegenover elkaar in speelronde 21 van de Eredivisie. Bij zo'n topaffiche hoort natuurlijk een mooie quiz.

Ajax - PSV Quiz: doelpuntrijke ontmoetingen in deze eeuw
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
PSV
PSV

Speciaal voor het duel in de Johan Cruijff Arena doken we in de Eredivisie-geschiedenis tussen Ajax en PSV. We keken naar de grootste overwinningen op de rivaal in deze eeuw, toevallig genoeg vonden deze wedstrijden beide plaats in Eindhoven.

Op 19 april 2009 maakte PSV liefst zes doelpunten tegen Ajax, dat was in ruim dertig jaar niet gelukt. Het werd uiteindelijk 6-2 in het Philips Stadion, maar voor de titelstrijd was deze uitslag van weinig waarde. Het was immers AZ dat in het seizoen 2008/09 heerste in Nederland.

Enkele jaren daarvoor zette Ajax PSV te kijk in Eindhoven, door met liefst 1-5 te winnen in Brabant. Ondanks die ruime overwinning in maart werd PSV kampioen in 2007, via die voor Ajax zo dramatisch verlopen laatste speelronde. De Amsterdammers wonnen zelf met 0-2 van Willem II, maar door de ruime zege van PSV op Vitesse (5-1) werd die club met een doelpunt verschil kampioen van Nederland.

Wij kijken terug op de duels in 2009 en 2007 en vragen de basisspelers plus de spelers die invielen (aangegeven met een *). Als hint geven we de positie en de nationaliteit van de spelers. Veel succes!

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.