Ahmed Hossam uit de gratie bij Tardelli

Ahmed Hossam hoeft voorlopig geen uitnodiging meer te verwachten van de Egyptische bond. De oud-Ajacied heeft het verbruid bij bondscoach Marco Tardelli.

Ahmed Hossam uit de gratie bij Tardelli

'Hij staat niet meer in mijn boekje', zei Tardelli tegen de BBC. De Italiaanse bondscoach, die de Egyptische ploeg sinds maart onder zijn hoede heeft, heeft het na een reeks van incidenten gehad met het gedrag van Hossam.

De druppel die de emmer deed overlopen was de oefenwedstrijd die Hossam zaterdag afwerkte met zijn nieuwe club AS Roma. Want slechts 24 uur later stond de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kameroen op het programma, een wedstrijd waarvoor hij zich vanwege een liesblessure had afgemeld. Overigens werd het duel met Kameroen, zonder Mido, met 3-2 gewonnen.

Saillant detail is dat ook de Italiaanse bondscoach Lippi allerminst gelukkig was met het oefenduel van AS Roma. Want Francesco Totti liep in het vriendschappelijke onderonsje met Lodigiani een blessure op. Diens onwillige kuit staat zijn rentree in de weg bij Italië, dat woensdag aantreedt tegen Moldavië.

Bekijk hier al onze video's