Ahannach en Almere City FC-ploeggenoten heersen

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld. Tijdens de twaalfde speelronde waren Almere City FC-spelers Soufyan Ahannach, Chiel Kramer en Gaston Salasiwa de uitblinkers.

Ahannach en Almere City FC-ploeggenoten heersen

Weinig hoge cijfers deze week in de Jupiler League. Slechts drie spelers kregen een 7,5 en alle drie betreft het spelers van Almere City FC. Dat is op zich niet verwonderlijk aangezien de ploeg van Jack de Gier aan een prima serie bezig is en inmiddels plek vijf bezet in de Jupiler League. Matchwinner Soufyan Ahannach is de Speler van de Week.

Topdrie van de week

Soufyan Ahannach (Almere City FC)          7,5
De overtreding werd in de blessuretijd op hemzelf gemaakt en Soufyan Ahannach besloot zelfverzekerd achter de bal te gaan staan. Luttele tellen later vloog de bal in de kruising. Ahannach bezorgde zijn club tegen Helmond Sport drie punten in extremis. Weer een fraaie treffer van een speler van Almere City en dus meldde Ahannach met een lach dat deze goal ook wel mee zou dingen naar de Goal van de Week. Het zelfvertrouwen in Almere is groot.

Chiel Kramer (Almere City FC)      7,5
De aanvallers en middenvelders van Almere City FC eisen wekelijks een hoofdrol voor zich op met even fraaie als belangrijke treffers, maar tegen Helmond Sport speelde ook doelman Chiel Kramer een belangrijke rol. De 24-jarige sluitpost die vorig seizoen een reserverol bij Eindhoven vertolkte, heeft de vertrokken publiekslieveling Agil Etemadi snel doen vergeten. Almere is niet afhankelijk van de voorwaartsen, maar kan ook rekenen op een betrouwbaar slotstuk. 

Gaston Salasiwa (Almere City FC)              7,5
Gaston Salasiwa is al 28, hij trainde ooit met de selectie van AZ, debuteerde bij Telstar in het betaalde voetbal en speelde in het verleden twee seizoenen in Indonesië. Bij Almere City is de middenvelder in zijn element. Hij stuurt, scoort, buffelt. Voorop in de strijd en de spil in het offensieve spel van de ploeg. De stille kracht wordt gewaardeerd. Bij Almere al langer, nu begint het de buitenwacht ook op te vallen.

De stand in het spelersklassement na speelronde 12
Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 7,09
2. Donny van de Beek Jong Ajax 6,78
3. Joeri Schroijen MVV Maastricht 6,68
4. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,65
5. Kees Kwakman FC Volendam 6,55
Serginho Greene RKC Waalwijk 6,55
7. Gyliano van Velzen FC Volendam 6,54
8. Ferre de Regt Fortuna Sittard 6,50
Tim Coremans FC Dordrecht 6,50
Sam Lammers Jong PSV 6,50
Pieter Langedijk RKC Waalwijk 6,50
Albert Gudmundsson Jong PSV 6,50

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.